Rezervări: 0786.428.086 (Luni - Vineri 08:00 – 15:00)

Regulament & Taxe Balta Cămineasca

Regulament & taxe Balta Cămineasca pentru sezonul de pescuit 2018

S.C Pescăria Bila S.R.L. este administratorul legal al bazinelor de pescuit Lacul Cămineasca și Iazul Bila 2. Aceste lacuri au fost special amenajate și populate pentru a satisface exigențele oricărui amator de pescuit și natură. Vă invităm să citiți mai jos condițiile de pescuit, taxele și regulamente pentru Balta Cămineasca.

Regulament & Taxe Balta Cămineasca

 • Acest regulament este valabil pentru sezonul de pescuit 2018, 6 zile / săptămână.
 • ATENȚIE: În fiecare zi de Luni a săptămânii lacul este ÎNCHIS pescuitului sportiv! Excepţie se face cu ocazia sărbătorilor legale ce pică în zi de Luni. În aceste situaţii excepţionale, lacul rame deschis!
 • Orice captură de Crap sau Cteno ce depăşeşte 5kg va fi anunţată echipei de pază sau taxare. Peştele va fi eliberat în prezenţa personalului angajat şi se va oferi în schimb o partidă de pescuit gratuită ( partidă de zi – 12h ) .

Pescuit la liber (doar zona Sat Naipu)

Pescuitul pe zona Sat Naipu este permis doar în timpul zilei, între orele 6:00 si 18:00

Pescuitul pe timp de noapte pe zona Sat Naipu este strict interzis !

Sunt interzise de la reţinere speciile Fitofage şi Răpitorii !

 • 40 lei / 5 undițe sau lansete / 12 ore – fără limită de cantitate, se poate reţine şi Crap.
 • Tarif valabil între 1 Martie şi 30 Octombrie !
 • 30 lei / 2 undiţe sau lansete / 12 ore – se pot reţine 5 kg de Caras, Babuşcă, Roşioară (nu se reţine Crap).
 • Tarif valabil între 1 Noiembrie şi 28 Februarie !

Pescuit crap și caras ( zona dig Bila2 – Baraj Cămineasca )

 • 60 lei / 5 undițe sau lansete / 12 ore – 5 kg crap + 5 kg caras (de Marți până Duminică). Pescuitul începe la ora 06:00 și se termină la ora 18:00.
 • 100 lei / 5 undițe sau lansete / 24 ore – 7 kg crap + caras nelimitat (de Luni pana Sâmbăta). Pescuitul începe la ora 18:00 și se termină a doua zi la ora 18:00.
 • Interzis pescuitul la 24h pe sfârşitul săptămânii ( Duminică ora 18:00  – Luni ora 18:00 ) .
 • Nou 2018 : Închiriere grătar pe picioare. Citiţi în regulament modalitatea de închiriere şi condiţiile.

Regulament

INTERZIS a face foc sau grătar direct pe iarbă sau pământ. Se acceptă doar grătarele pe picioare. Dacă nu deţineti un astfel de grătar, acesta poate fi închiriat direct de pe baltă contra sumei de 20 lei – per partidă 12 sau 24h( cărbunii sau lemnele vor trebui aduse de fiecare ). Închirierea se va face de la Rulotă, din zona de pescuit de la pădure cu actul de identitate, act ce va rămâne la Şeful Pazei până la returnarea acestuia. Pescarul va ridica şi returna personal grătarul închiriat. Acesta va fi returnat în stare bună, curat. Deteriorarea grătarului sub orice natură implică plata acestuia, valoarea achitată fiind de 100lei. Pentru mai multe informaţii vă puteţi adresa personalului angajat ( taxatori sau pază).

Se va reține în juvelnic doar cantitatea maxim admisă pentru care s-a plătit Taxa.

Cantitatea de pește reținută care depășește pe cea maxim admisă se va plăti cu 22,00 lei/kg (TVA inclus).

Soția și / sau copilul cu vârsta de până la 16 ani, care însoțesc pescarul, pot pescui gratuit cu o undiță, din același loc pentru care s-a plătit Taxa; deasemenea, capturile acestora se vor cumula în limita maxim admisă pentru reținere aferentă Taxei achitate.

În situația în care pescarul atinge cantitatea maxim admisă pentru reținere, poate continua pescuitul în sistemul „Prinde și Eliberează”, iar peștii vor fi eliberați imediat după capturare (nu se rețin în juvelnic).

Partida de ZI = 12 ore și se desfășoară de la ora 6:00 până la ora 18:00.

Partida de 24 ore are ca oră de începere ora 18:00 și se va desfășura până a 2-a zi la ora 18:00.

NU se pot face partide de 24h cu începere în zilele de Duminică întrucât Luni lacul este ÎNCHIS pentru lucrări administrative !

Este INTERZISĂ reținerea speciilor precum: Șalău, Știucă, Biban, Sânger, Novac și Crap sub 0.5 kg. Acestea se vor elibera imediat.

Este INTERZISĂ reţinerea specimenelor de Crap, Salontă şi Amur ( Cteno) ce depăşesc 5kg-buc. În situaţia capturării unui asemenea exemplar, vă rugăm notificaţi administraţia. Peştele va fi eliberat şi veţi primi în schimb o partidă de pescuit GRATUITĂ !

Pescarii și eventuali însoțitori ai acestuia sunt obligați să se comporte civilizat, fără țipete, injurii sau alte manifestări de natură să deranjeze ceilalți pescari.

Pescarii sunt obligați să mențină curățenia generală a locului de pescuit. Este strict interzisă aruncarea resturilor menajere sau de alta natură pe mal sau în apă. Vă rugăm să folosiţi sacii menajeri ce vă sunt înmânaţi la achitarea taxei şi depozitaţi resturile în coşurile de gunoi special amenajate.

INTERZISĂ ascultarea oricărui tip de muzică la difuzor (pot fi folosite căști audio).

INTERZIS PESCUITUL LA BOMBĂ / ARICI.

INTERZIS PESCUITUL DUPĂ SPECIILE FITOFAGE.

Plantatul este gratuit și se realizează NUMAI cu Navomodelul.

Pescarii au obligația să prezinte spre control, la cererea personalului autorizat (Paza, Administrator), juvelnic, bagaje și autovehicul. Menționăm că la terminarea partidei de pescuit (părăsirea incintei lacului) se vor controla autovehiculele la barieră prin sondaj.

Taxa de pescuit este INDIVIDUALĂ.

Copii cu vârsta de până la 14 ani precum și persoanele de sex feminin ce însoțesc pescarul pot pescuit GRATUIT alături de pescarul plătitor, cu condiția de a se încadra în numărul maxim de scule permise și în perimetrul aceluiași loc de pescuit.

Rugăm sesizarea oricăror abateri de la prezentul regulament către echipele de pază! Vă mulțumim!

Notă

Zona cuprinsă între ieșirea din satul Naipu și până la intersecția cu deversarea Iazului Bila 2 este zonă de protecție naturală, pescuitul fiind interzis.

bombe și arici

Mai multe despre Balta Cămineasca

Vezi toate imaginile publicate în Galeria Foto sau citește detalii despre Balta Cămineasca.

Urmărește-ne

Pin It on Pinterest

Share This