Regulament & Taxe Balta Cămineasca

Lacul se va deschide pentru pescuit la 1 Martie 2024 

S.C Pescăria Bila S.R.L. este administratorul legal al bazinelor de pescuit Iazul Ghimpaţi ( cunoscut pescarilor sub numele Balta Cămineasca și Iazul Bila 2. Aceste lacuri au fost special amenajate și populate pentru a satisface exigențele oricărui amator de pescuit și natură.

S.C Pescăria Bila s.r.l nu este responsabilă pentru eventuale daune, accidente şi accidentări întâmplate pe suprafeţele administrate.

Vă invităm să citiți mai jos condițiile de pescuit, taxele și regulamente pentru Balta Cămineasca.

Regulament & Taxe Balta Cămineasca 2024

 • Acest regulament este valabil pentru sezonul de pescuit 2024, 6 zile / săptămână.
 • ATENȚIE: În fiecare săptămână, începând de Duminică ora 18:00 şi până Marţi ora 06:00, lacul este ÎNCHIS pescuitului sportiv!
 • Excepţie se face cu ocazia sărbătorilor legale ce pică în zile de Luni şi Marţi ( punti, sărbători legale etc. ) . În aceste situaţii excepţionale, lacul rame deschis!
 • Este permis pescuitul în orice zi de Marţi, cu începere de la ora 06:00 
 • Orice captură de Crap sau Cteno ce depăşeşte 5kg va fi anunţată echipei de pază sau taxare. Peştele va fi eliberat în prezenţa personalului angajat şi se va oferi în schimb o partidă de pescuit gratuită de 12h . Neanunţarea unei astfel de capturi ( descoperirea acesteia păstrată în juvelnic)  va fi considerată o încălcare a prezentului Regulament şi sancţionată în consecinţă.

Pescuit la liber (doar zona Sat Naipu)

Pescuitul pe zona Sat Naipu este permis doar în timpul zilei, de la răsărit pânâ la apusul Soarelui

Pescuitul pe timp de noapte pe zona Sat Naipu este strict interzis !

Sunt interzise de la reţinere speciile Fitofage, Crapu, Cteno şi Răpitorii !

 • 50 lei / 4 undițe sau lansete / 12 ore – fără limită de cantitate pentru Caras şi Plătică.

Pescuit crap și caras Zona Cămineasca împărţită în sectoarele A-B-C-D-E-F

Începând cu 1.03.2024 sectorul A este închis pescuitului la liber şi devine sector PROTOCOL.

 • Pescuitul pe sectoarele D, E şi F va fi permis numai daca starea drumului o va permite. Mai multe detalii puteţi obţine direct de la punctul administrativ situat la digul Balta Cămineasca şi Iazul Bila2 (DJ 603 dig Iaz Bila2 )
 • Pe sectorul F este permis pescuitul numai în intervalul JOI ora 18:00 – Duminică ora 17:45.

Rezervările se pot face numai pentru partide de 24h. Nu se fac rezervări pentru partide de 12h.

 • 100 lei / 4 undițe sau lansete / 12 ore . Se pot reţine 5kg Crap si 5 kg Caras sau Plătică. Pescuitul începe la ora 06:00 și se termină la ora 17:30.
 • 200 lei / 4 undițe sau lansete / 24 ore. Se pot reţine 10kg Crap si 10kg Caras sau Plătică (de Marţi până Duminică). Pescuitul începe la ora 18:00 și se termină a doua zi la ora 17:30.

Regulament

INTERZIS a face foc sau grătar direct pe iarbă sau pământ. Se acceptă doar grătarele pe picioare. Dacă nu deţineti un astfel de grătar, acesta poate fi închiriat direct de pe baltă contra sumei de 25 lei – per partidă 12 / 24 / 36 / 72h etc( cărbunii sau lemnele vor trebui aduse de fiecare ). Închirierea se va face de la Ghereta Albă de la pădure, din zona de pescuit de la pădure cu actul de identitate, act ce va rămâne la Şeful Pazei până la returnarea acestuia. Pescarul va ridica şi returna personal grătarul închiriat. Acesta va fi returnat în stare bună, curat. Deteriorarea grătarului sub orice natură implică plata acestuia, valoarea achitată fiind de 150lei. Pentru mai multe informaţii vă puteţi adresa personalului angajat ( taxatori sau pază).

 • Achitarea taxei de pescuit implică luarea la cunoştinţă şi acceptarea prezentului regulament
 • Taxa de pescuit este INDIVIDUALĂ şi este valabilă indiferent de numărul de scule folosite de către pescarul plătitor, având ca maxim permis un numar de 4 undiţe sau lansete.
 • Partida de 12 ore începe la ora 6:00 şi se încheie la ora 17:30 (nu se fac rezervări pentru partide de 12h )
 • Partida de 24 ore începe la ora 18:00 şi se încheie a 2-a zi la ora 17:30
 • Plantatul este GRATUIT şi poate fi efectuat numai folosind Navomodel
 • Soţia şi / sau copilul ( având o vârstă maximă de 18 ani ) ce însoţesc pescarul plătitor, pot pescuit GRATIS cu o undiţă sau lansetă. Aceştia trebuie să se limiteze în perimetrul locului de pescuit şi al numarului maxim de scule admise la pescuit ! 
 • Este INTERZISĂ reţinerea speciilor precum: Somn, Şalău, Biban, Sânger, Novac, Fitofag, Ştiucă.
 • Este INTERZISĂ reţinerea speciilor de Crap Comun, Crap Oglindă si Cteno ce au o greutate mai mică de 1kg sau care depăşesc greutatea de 5kg
 • Este INTERZIS pescuitul la Bombă / Arici sau orice altă montura care are mai mult de 2 cârlige
 • Este INTERZIS pescuitul rapitorilor de orice natură (momeli vii sau artificiale)
 • Sunt INTERZISE : aprinderea focului în pădure, grătarele cu înălţime mai mică de 50cm de la sol, scăldatul, ascultarea de muzică în difuzoare, ţipetele şi strigătele ce pot deranja alţi pescari
 • Pescarii au obligaţia de a se comporta civilizat, respectând dreptul la linişte al celorlalţi pescari
 • Pescarii au obligaţia să prezinte la control, personalului autorizat (Pază, Administrator, Taxator) a juvelnicului, monturilor folosite, bagajului şi autovehicolul
 • Capturile de Crap Comun, Crap Oglindă sau Cteno ce depăşesc greutatea de 5 kg, vor fi anunţate Administraţiei. După validarea acestora de către personal şi eliberarea peştelui, pescarul va fi recompensat cu o partidă de pescuit GRATUITĂ de 12h
 • Orice sesizare venită din partea pescarilor a actelor de Furt Piscicol ( inclusiv sesizarea folosirii plaselor, pescuitul la japcă , pescuit electric etc )  ce se va confirma, va fi recompensată cu o partidă GRATUITĂ de 24h.
 • Atragem atentia ca Tentativa sau Furtul Piscicol reprezinta orice formă de reţinere şi metode de pescuit ce nu se regăsesc a fi admise de prezentul regulament.
 • Este INTERZISĂ aruncarea resturilor de orice natură în apă sau lăsate pe mal. Folosiţi coşurile de gunoi amplasate ! Pescarii au obligaţia de a lăsa locul de pescuit curat !
 • În intervalele orare 05:30 – 06:00 și 17:30 – 18:00, administrația SC PESCARIA BILA SRL își rezervă dreptul de a circula cu barca cu motor, dus întors și cu viteză moderată, pe ruta DIG IAZ BILA 2 – BARAJ CĂMINEASCA
 • Pentru o bună desfăşurare a activităţii de pescuit şi relaxare, vă încurajăm să sesizaţi echipa de pază la numărul de telefon pus la dispoziţie, pentru orice abatere de la prezentul regulament. Toate sesizările vor rămâne anonime, NU vom dezvălui identitatea reclamantului.

Orice abatere de la prezentul regulament aduce după sine încetarea partidei de pescuit, eliberarea capturilor şi părăsirea incintei celui în cauză, fără restituirea taxei achitate!!

Notă

Zona cuprinsă între ieșirea din satul Naipu și până la intersecția cu deversarea Iazului Bila 2 este zonă de protecție naturală, pescuitul fiind interzis.

 

Balta Camineasca şi Iazul Bila2 sunt proprietăţi private, acordarea accesului la pescuit este un act unilateral. Ne rezervăm dreptul de a ne selecta clienţii!

Rezervări – de Marți până Vineri între orele 10:00-15:00 – 0786.428.086

În afara acestui interval telefonul este închis
Sesizări – Echipa de Pază– 24 ore din 24, 7 zile din 7: 0786.428.083

bombe și arici

Mai multe despre Balta Cămineasca

Vezi toate imaginile publicate în Galeria Foto sau citește detalii despre Balta Cămineasca.

Urmărește-ne

Share This