Iazul Bila 2

Amenajare piscicolă cu densitate mare de crap, cteno, caras, babușcă și roșioară

Iazul Bila 2 este o amenajare piscicolă ce răspunde cerințelor pescarului modern, adept al pescuitului C&R, având o populație piscicolă mare, responsabilă de partide dinamice, pline de capturi și se adresează cu preponderență acelor pescari ce nu sunt dispuși să aștepte zile în șir pentru a avea o captură capitală.

Iaz Bila 2

Lacul are o suprafață totală de 26 ha luciu de apă și a fost creat special pentru desfășurarea activităților de creștere intensivă a peștelui. Are o adâncime relativ constantă pe toată suprafața (aprox. 1,8 m), fără structuri submerse sau zone cu agățătură. Substratul prezintă porțiuni mixte de nisip și mâl, lățimea medie a acestuia fiind de 130 m. Un brâu de stuf conturează suprafața malurilor, acesta fiind o zonă excelentă pentru adăpostirea peștilor și totodată conferă o imagine feerică, un adevărat lac sălbatic.

Iaz Bila 2

Amenajarea lacului a început în anul 2016 și putem spune că până în prezent am reușit să satisfacem cerințele pescarilor dar în același timp am păstrat frumusețea naturală a locurilor. Drumul de acces a fost reabilitat și pietruit, în prezent accesul la pescuit putându-se face în orice condiții de vreme și am creat o zona specială pentru parcarea autovehiculelor.

Locurile de pescuit (capacitate ) : 25 locuri cu 30 m distanță între ele pentru pescuit la Crap, și 50 locuri cu 15 m distanță între ele pentru pescuit staționar. Unele dintre acestea sunt realizate în peretele de stuf din apropierea malurilor, ceea ce sporește gradul de intimitate pe care orice pescar îl caută atunci când iese în natura. De asemenea, au fost montate toalete ecologice și coșuri de gunoi de-a lungul zonei de pescuit, atent amplasate și ușor accesibile.

Iaz Bila 2

Specia predominantă în lac este Crapul, în mai puțin de 1 an am reușit să populăm cu o cantitate de 10 tone având o medie de greutate de 3,5 kg, cantitate ce a fost suplimentată de introducerea a peste 250 exemplare de Crap și Cteno cu o greutate între 5 și 9 kg. Această densitate raportată la suprafața lacului este responsabilă de partide dinamice, pline de prezentări, o rată ridicată a capturilor și garantează că fiecare partidă va fi una reușită, indiferent de experiența pescarului.

Un fapt mai puțin cunoscut despre Iazul Bila 2 este acela ca lacul a beneficiat de o perioadă de refacere ce a durat mai bine de 3 ani, timp în care pescuitul a fost în totalitate interzis. Această perioadă este direct responsabilă pentru capturile de exemplare mari din specia Caras, Babușcă și Roșioară, pești a căror dimensiune și densitate este de nerivalizat de către orice altă amenajare piscicolă deschisă publicului aflată în apropierea Capitalei.

Iaz Bila 2

În special adepții pescuitului la Feeder pot realiza adevărate recorduri personale pentru speciile sus numite, dar și cei care preferă pescuitul la Crap se pot întâlni cu exemplare mari din specia Crap și Cteno, exemplare endemice lacului, altele decât cele populate și care depășesc cu ușurință greutatea de 10 kg.

Luând în considerare amenajarea, facilitățile, accesul facil, populația piscicolă mare și numărul mare de locuri de pescuit disponibile, Iazul Bila 2 este locul perfect pentru organizarea concursurilor de pescuit sportiv, team-building, meciuri demonstrative sau evenimente de promovare. Condițiile de organizare a unor astfel de evenimente fac obiectul unei discuții prealabile cu Administrația lacului și vor fi anunțate din timp. Cu ocazia unor astfel de evenimente, putem pune la dispoziția organizatorilor elemente logistice (bănci și mese pentru a servi masa, grătare, iluminat și pază pentru evenimente ce se întind pe mai multe zile etc.)

Iaz Bila 2

Dacă și tu ești un pescar energic și dorești cât mai multe capturi per partidă, indiferent că pescuiești la Crap sau la Feeder, dacă pui preț pe intimitate, liniște și cadru natural deosebit, vino la Iazul Bila 2. Suntem siguri că aceasta va deveni locația ta preferată.

Vezi toate imaginile publicate în Galeria Foto sau citește Regulamentul de pescuit sportiv.

Urmărește-ne

Share This