Regulament & Taxe Iaz Bila 2

Regulament & taxe Iazul Bila 2 pentru sezonul de pescuit 2024

S.C Pescăria Bila S.R.L. este administratorul legal al bazinelor de pescuit Lacul Cămineasca și Iazul Bila 2. Aceste lacuri au fost special amenajate și populate pentru a satisface exigențele oricărui amator de pescuit și natură.

S.C Pescăria Bila s.r.l nu este responsabilă pentru eventuale daune, accidente şi accidentări întâmplate pe suprafeţele administrate.

Vă invităm să citiți mai jos condițiile de pescuit, taxele și regulamentul pentru Iazul Bila 2.

                         Regulament & Taxe Iazul Bila 2

 

 Accesul pe amenajarea “IAZ BILA 2” se va permite ulterior legitimării și semnării de luare la cunoștință și respectare a prezentului REGULAMENT.

Pentru Organizatori de evenimente private şi participanţi : Descarcă de aici regulamentul şi condiţiile pentru închirierea locaţiei!

Întrucât lacul găzduieşte diverse competiţii private de pescuit, vă rugăm să verificaţi calendarul competiţional, ce poate suferi modificări periodice. Toate aceste vor fi notate în timp real şi pot fi verificate făcând click aici.

TAXE VALABILE ÎNCEPÂND CU DATA DE 15.03.2024

Pescuit ” la căsuţe ” 

Acestea sunt construite la pontoanele 1-10 şi fac obiectul inchirierii „la pachet” , adică ponton + căsuţă, tarifele sunt pentru pescuit C & R , maxim 4 scule, 2 pescari cu drepturi depline  :

Achitarea taxei pentru 12h permite reţinerea a 5kg Caras

Achitarea taxei pentru 24h permite reţinerea a 5kg Caras si a unui Crap sub 3kg

150 Lei pentru 12h de la 6:00 până la 17:30 de Marţi – Duminică

300 Lei pentru 24h de la 18:00 până la 17:30 a 2-a zi , de Marţi – Duminică

Notă : căsuţele au fost utilate şi mobilate după cum urmează :

 – Un pat 200x90cm cu saltea relaxa şi lenjerie

2 scaune şi noptieră

Sistem de iluminare fotovoltaic interior – exterior

2 prize USB pentru încărcarea telefonului mobil

Pescuit ” la pontoane ” locurile 11 – 27


100 Lei / 4 lansete / 12 ore de la ora 06:00 până la ora 17:30
200 Lei / 4 lansete / 24 ore de la ora 18:00 până a-II-a zi la ora 17:30
La ora 17:45 standurile vor fi complet eliberate !
Se pescuiește doar de pe malul amenajat CU PONTOANE – în total 27 standuri – din care
STANDURILE 1 și 2 sunt disponibile doar în regim ‘’ PROTOCOL’’
În oricare variantă de taxare, tarifele sunt valabile pentru un ponton, maxim 2 pescari cu drepturi depline și în limita a 4 lansete .
Membrii Clubului APS au reducere 10% la partide de 12h şi 20 % la partide de 24h  ;


                                                    Reţinere peşte pentru consum propriu

Cantitatea de pește suplimentar reținută NU POATE FI CEDATĂ ALTUI PESCAR și va fi achitată conform tarifelor de mai jos:
Caras = 15,00 Lei / Kg și Crap – exemplare sub 3,0 Kg = 25,00 Lei / Kg . Preţurile includ TVA.


Exemplarele din specii rapitoare sau fitofage, capturate accidental sau exemplarele de CRAP si CTENO cu o greutate mai mare de 3 Kg, vor fi eliberate necondiţionat, vii si fară a fi rănite !


PENTRU EXEMPLARELE RĂNITE SAU OMORÂTE, SE VA ÎNTOCMI UN PROCES-VERBAL DE
CONSTATARE, URMÂND CA ÎN FUNCȚIE DE SPECIA ȘI GREUTATEA EXEMPLARULUI, ACESTA SĂ FIE ACHITAT LA UN PREȚ CUPRINS ÎNTRE 50,00 și 150,00 Lei / KG.
NOTA:
1. În zilele sau intervalele orare în care parametrii fizico-chimici ai apei iazului trebuiesc îmbunătățiți, administraţia își rezervă dreptul de pune în funcțiune sistemele de aerare și destratificare ;
2. ÎNCEPÂND DE DUMINICĂ ORA 18:00 ȘI PĂNĂ MARȚI LA ORA 06:00 PESCUITUL ESTE
OPRIT ÎN VEDEREA EFECTUĂRII LUCRARILOR SPECIFICE ȘI DE ÎNTREȚINERE

                                                                        Regulament :
 – Accesul pe amenajare și la resursa sa piscicolă, se va permite ulterior legitimării și semnării de acceptare a prezentului Regulament în ‘’ Registrul de control acces – IAZ BILA 2 ’’ apoi se va achita taxa corespunzătoare partidei de pescuit.
 – După descărcarea echipamentului de pescuit în stand, automobilul sau autorulota pot rămâne parcate la marginea standului pe calea de acces pietruită, fără a fi călcat spațiul verde (acolo unde lăţimea drumului permite ) și fără a stânjeni trecerea altui automobil pe langa acestea;
-  La finalizarea partidei de pescuit, echipamentul se poate strânge, însă încărcarea sa în automobil se va face numai în prezența unui reprezentant al administrației;
 – Pescarii au obligația să permită reprezentanților administrației controlul automobilului, atât la încărcarea echipamentului cât și pe parcursul desfășurării partidei de pescuit;
 – Se va pescui doar în perimetrul standului fără a stânjeni sau ‘’presa’’ vecinii; Fiecare stand are în malul opus un număr corespunzător acestuia și balize de delimitare stânga / dreapta;
 – Înfigerea oricărui tip de suport în structura pontonului este interzisă – obligatoriu se vor utiliza suporți speciali pentru ponton ( rod+pod, scaune sau lăzi modulare prevăzute cu suporți ptr. lansete )
 – Linia principală va avea un diametru minim de 0,25mm.Este permis pescuitul doar cu monturi prevăzute cu un singur cârlig și care permit eliberarea plumbului sau a coșulețului momitor în caz de ruptură

– Reţinerea peştilor în vederea cântăririi se va face obligatoriu în saci de păstrare prevăzuţi cu flotor

 – Este permis și pescuitul “ la plută ” indiferent de tipul echipamentului utilizat, atât timp cât linia principală nu este din fir textil, iar firul forfacului este de diametru mai mic decât cel al liniei principale !

– Este permisă nădirea cu seminţe fierte (exclus semiţele uscate ) , alunele tigrate obligatoriu fierte şi zdrobite ( nu se nădeşte cu alune tigrate fierte, intregi).
 – Plantatul este INTERZIS !!
 – Este obligatorie utilizarea saltelei de primire (tip cădiță), sling-ului cu flotor şi sprayului dezinfectant,  echipament care va fi pus la dispoziția pescarului şi care este inclus în taxa pentru pescuit.

– Este obligatorie utilizarea minciogului mare în forma de Y pentru scoaterea peştilor peste 8kg


 – Ulterior capturării, manipularea peștelui se va face cu deosebită grijă, numai în saltea sau la foarte mică distanță deasupra acesteia, iar eliberarea peștelui se va face în cel mai scurt timp;
 – Pescarii sunt obligați să mențină curățenia generală a locului de pescuit.

– Este strict interzisă aruncarea chiștoacelor, a resturilor menajere sau de orice alta natura, pe mal sau în apă;
 – Este strict interzis aprinderea focului direct pe sol – la cerere, administratia va pune la dispozitia pescarului un grătar cu picioare. Acest serviciu este oferit gratuit !
  – Nerespectarea prezentului Regulament are drept consecință terminarea partidei de pescuit pentru cel (cei) în cauză, – fără a exista pretenții de returnare a taxei și interzicerea accesului în viitor !!
 – SC PESCĂRIA BILA SRL nu își asumă răspunderea pentru eventuale daune sau accidente
suferite în perimetrul administrat. Pescarul este singurul responsabil pentru integritatea
bunurilor și persoanei sale.

 

 Rezervări – de Marți până Vineri între orele 10:00-15:00 – 0786.428.086

în afara acestui interval telefonul pentru rezervări este închis

 Sesizări – 24 ore din 24, 7 zile din 7: 0786.428.083

bombe și arici

Mai multe despre Iazul Bila 2

Vezi toate imaginile publicate în Galeria Foto sau citește detalii despre Iazul Bila 2.

Urmărește-ne

Share This