Am observat că o bună parte din clienţi preferă o partidă de pescuit la crap pe Cămineasca deşi lacul are o populaţie foarte mare de Caras şi partidele de pescuit la vargă în mod excepţional dau rezultate foarte bune acum, la început de sezon.

Din discuţiile cu o parte din pescari putem cu uşurinţă observa că ei începeau pescuitul la crap undeva la începutul lunii Iunie şi se puteau lăuda cu rezultate destul de bune, dar iată că la momentul la care vorbim, aceeaşi pescari se confruntă cu partide dificile în care prind puţin peşte sau chiar deloc.

Noi dorim ca toţi pescarii ce ne vizitează să obţină rezultate bune şi foarte bune la pescuit, tocmai în acest scop încercăm să îi ajutăm cu sfaturi şi sugestii în ceea ce priveşte eficientizarea unei partide de pescuit la crap pe Cămineasca.

Pescuit la crap in padure

Pescuit la crap pe Cămineasca în zi de Duminică

Pentru a ne face şi mai bine înţeleşi, va trebui să vă povestim din culisele unei zile de pescuit pe Balta Cămineasca, Duminica de Florii, locul exact unde evenimentele s-au desfăşurat fiind sectorul A, porţiunea lacului de lângă digul cu Iazul Bila2.

balta camineasca la Naipu

Au fost în acea zi destui pescari de-alungul sectorului, dintre aceştia câţiva au venit să se distreze la o partidă de pescuit la feeder. Au fost interesaţi în mod special de activitate intensă şi tocmai de aceea au preferat să pescuiască la peşte mic, în special Caras, dar inevitabil, au reuşit să prindă şi câţiva ciortani.

balta buna la ghimpati

Tot în această zonă erau şi persoane care pescuiau într-un mod mai tradiţional, cu bambină sau senzori, ce nu au avut prea mare succes. Am mai avut la pescuit şi câteva echipe de pescari adepţi ai stilului de pescuit la crap plantat, folosind navomodel. Şi aceştia din urmă au avut ceva de furcă,  peştele părea că refuză să coopereze. Părea că ziua este compromisă, dar nimic nu avea să fie mai departe de adevăr.

pescuit la bambina

Pescuit la crap viteză

După servirea  „tradiţionalului grătar de Duminică” unul dintre băieţii care pescuiau la feeder s-a gândit că este timpul să aibă parte şi de ceva acţiune cu peşti mai corpolenţi, după câteva schimbări de abordare s-a apucat de pescuit la crap.

Nu au trecut nici 30 de minute după aceste schimbări şi rezultatele au început să apară. În primă fază a prins ciortan, apoi au venit şi crapii. Ritmul în care putea să prindă crap părea ireal şi nu a durat mult timp până când au apărut şi situaţii de dublu drill , doi peşti prinşi în acelaş timp. La finele partidei s-au adunat peste 30 kg de crap.

doi pescari in drill pe camineasca

Doi pescari, o bărcuţă şi patru lansete plantate

La capătul opus al sectorului se aflau la pescuit încă de dimineaţă doi pescari, clienţi fideli ai bălţii, cu un palmares deloc de invidiat pentru ziua în curs : zero capturi. După o scurtă discuţie am reuşit să aflăm motivele pentru care crapii nu voiau să coopereze.

pescuit plantat pe camineasca

Aceştia erau obişnuiţi cu partidele de vară, exact genul de pescari la care am făcut referire în paragraful de început. Au venit „înarmaţi” cu o găleată plină cu seminţe de cânepă şi porumb preparat pentru pescuit pe care l-au dus pe vad cu ajutorul bărcuţei pentru plantat.

baterie de crap pe balta langa albele

Monturile alese de ei erau unele clasice,de vară, monturi cu plumb pierdut iar la cârlig au rotat o sumedenie de momeli, de la boabe de porumb artificiale până la boilies solubil. Toate aceste în zadar, părea că partida de pescuit la crap pe Cămineasca nu mai este ce era odată. Câteva ore mai târziu aveau să afle contrariul.

la feeder langa Bucuresti

O abordare greşită duce la rezultate nule

Prima greşală pe care au făcut-o a fost că nu au luat în calcul faptul că apa este încă foarte rece, este devreme în sezon şi peştii nu stau pe nadă. Acest subiect l-am dezbătut într-un articol anterior intitulat „ Pescuit la Crap şi Caras primăvara pe balta Cămineasca” ce vă recomandăm să îl citiţi şi voi aici.

Un alt aspect de care trebuia să se ţină cont este acela că, temperatura ridicată din timpul zilei nu se regăseşte şi pe timpul nopţii. Este încă foarte frig noaptea, apa este încă rece şi crapii au un cu totul alt comportament pe apă rece. Această diferenţă de temperatură au observat-o şi ei dimineaţă când au găsit scaunul înghţat la propriu.

pe balta la camineasca primavara

Momeala de cârlig pentru crap primăvara şi mai ales atunci când apa este rece, va fi una de mici dimensiuni, prezentată cât mai bine echilibrată pe substrat, colorată şi bine aromată. O momeală mică, fie ea mini pop-up sau boabă de porumb flotantă, va fi întotdeauna mai atractivă pentru un crap primăvara comparativ cu un boilies.

Pescuit la crap cu Method Feeder

Nu în ultimul rând, deşi au ales un loc excelent de pescuit, sub pădure, prin faptul că au nădit în exces şi au folosit monturi simple cu plumb pierdut, nu au făcut altceva decât să îşi micşoreze şansele de a prinde ceva. O montură cu momitor, fie el unul arcuit sau chiar şi un method feeder, cu o prezentare corectă pe substrat a nadei şi momelii va aduce rezultate excelente.

Crap pescuit la camineasca

Pescuit la crap cu fineţuri

Toate aceste aspecte descrise mai sus le-au fost aduse la cunoştinţă pescarilor noştri, li s-a dat un model de montură pentru crap, momeli mini pop-up şi le-a fost sugerată o abordare de pescuit la crap pe Cămineasca mai potrivită pentru primăvară pe care urmau să o pună în aplicare în următoarele 24h. Cârlige mici, momeli mici, momitor, nadă şi fire subţiri, fără nădire cu seminţe, exact contrariul a ceea ce au folosit pâna acum.

Tactica pescuit la crap la Naipu balta caminesca

Cea mai frumoasă partidă de pescuit la crap

În punctul acesta dorim să îi felicităm pentru că ne-au acceptat sfatul, au făcut schimbările sugerate şi rezultatele nu au întârziat să apară. De data aceasta ei au fost cei care au facut o partidă superbă de pescuit sau cum s-au exprimat ei , „cea mai frumoasă partidă de pescuit la crap pe Cămineasca” . Aceasta afirmaţie a venit în principal prin prisma faptului că au reuşit să întoarcă în prelungiri un meci pierdut din toate punctele de vedere dar şi numărul de capturi nu a fost deloc de neglijat mai ales pentru această perioadă din an.

Crap mare la camineasca

A doua zi, ei au continuat recitalul început de cei care au pescuit la feeder cu o zi înainte şi a fost rândul lor să destăinuie altor pescari metoda prin care poţi face partide de pescuit la crap pe Cămineasca extrem de eficiente.

Crap la Camineasca pe porumb

Din păcate, sfaturile lor au căzut pe urechi surde, întotdeauna se găsesc pescari care consideră că ei stiu mai multe decât cei care încearcă în mod real să îi ajute.

pescuit la crap langa Bila2

Dacă vrei să fii informat şi eşti dispus să afli câteva sfaturi, urmăreşte un material video special despre pescuitul la crap primăvara pe Cămineasca aici.

Share This