La sfârșit de vară, temperaturile peste 30 de grade și mai ales faptul că soarele avea încă puterea de a arde nemilos, l-au determinat pe Claudiu Banu – editor la Dependent de feeder să aleagă ca destinație malul împădurit al lacului Cămineasca. A realizat acolo o primă partidă pe baltă, și cu această ocazie a scris și un articol despre pescuitul la method feeder, în revista „Pescuitul pentru toți”.

Claudiu a ajuns la noi fiindcă vizionase filmarea unei partide de pescuit efectuată acolo de un bun prieten, și știa că până târziu către amiază putea pescui liniștit de la umbră. Articolul a fost publicat în numărul din toamnă al revistei, cu titlul „Met(h)ode de selecție”.

Autorul declară în articol că partida de pescuit o dorea a fi un studiu de caz aplicat: să încerce să treacă de caras și să selecteze crapul, într-un pescuit de finețe. A ales după cum spuneam un loc din pădure și a pescuit extrem de aproape, lângă mal, la nici 5-6 metri distanță de vârful lansetei, pe două vaduri.

Practic a pescuit acolo unde câteva ramuri înfrunzite ale unui stejar se aplecau peste apă, la o distanță la care a considerat că poate opri și crapii care patrulează de-a lungul malului dar și să îi atragă pe cei care ar fi fost undeva mai în larg. Sub malul împădurit, dependentul de feeder a înțeles imediat că hrana naturală se găsește din plin, milioane de insecte înaripate, omizi și furnici căzând pe apă în mod constant, iar la un astfel de „apel” crapii nu pot rămâne indiferenți.

De asemenea, a știut și faptul că adeseori crapii caută adăpostul și umbra în zilele foarte însorite, deci a făcut o localizare „ca la carte”.

Dependent de feeder pe Balta Cămineasca cu un ciortan frumos

Dependent de feeder pe Balta Cămineasca cu un ciortan frumos

Ne bucurăm de vizită și îl așteptăm din nou pe Claudiu, dar și pe voi la pescuit!

 

Share This